De SchipbeEK-pool

Hoi allemaal,

Geen EK voetbal is compleet zonder poeltje. En dus ben ik maar aan de slag gegaan.

Omdat het zo’n gedoe is met het invullen van complete formulieren heb ik heb makkelijk gemaakt: je kunt iedere dag vóór de wedstrijddag de uitslagen voorspellen. Soms is dat één wedstrijd, soms zijn het er vier. Vergeet je een dag? Geen probleem – je scoort dan alleen geen punten natuurlijk.

Het formulier kun je hier vinden

Graag iedere keer exact dezelfde naam opgeven, ander wordt het wat moeilijk voor mij. De uitslagen moet je invullen als “0-0” en niet “0 – 0” of “0:0”. Op veel dagen worden er minder wedstrijden gespeeld dan je kunt invullen – je kunt dan als er bijvoorbeeld maar drie wedstrijden zijn alleen wedstrijd 1, 2 en 3 invullen en wedstrijd 4 overslaan.

Je krijgt 2 punten voor de juiste winnaar (of als je correct een gelijkspel hebt voorspeld) en voor de juiste uitslag. Je krijgt ook een punt als je het aantal doelpunten van een land goed voorspelt. Dat telt op: als je voor bijvoorbeeld Turkije-Italië 0-0 hebt voorspeld en het wordt nog 0-0 ook, krijg je 2 punten voor de juiste winnaar, plus 2 punten voor de juiste uitslag, plus 1+1 punt voor het juiste aantal doelpunten van Turkije en van Italië. Bij elkaar 6 punten dus. Dacht je dat het 8-0 voor Turkije zou worden, dan krijg je toch nog een punt omdat Italië niet gescoord heeft. Had je 1-1 voorspeld, dan krijg je 2 punten voor het gelijke spel, maar verder niets.

Het formulier met alle uitslagen en standen vind je hier

Op blad 1 zie je een totaaloverzicht met de voorspellingen van iedereen, blad 2 is een bijzonder onoverzichtelijk rekenblad, op blad 3 staan de uitslagen van de wedstrijden en op blad 4 de (tussen)stand.

Veel succes! (en hopelijk werkt het allemaal…)