Dombo – uitleg voor captains

Hallo TO. Wat fijn dat je mee wilt helpen.

De sheets met gegevens die je nodig hebt kun je vinden op https://www.touchspeak.nl/dombo-wedstrijdgegevens/
Bij het wedstrijdschema zie je de wedstrijden die jou zijn toegewezen. In principe zijn dat wedstrijden waar je zelf in speelt, maar soms speel je tegen iemand die ook een wedstrijd moet aanmaken en dan moet één van beiden een wedstrijd aanmaken voor twee andere teams.
Belangrijk: die wedstrijd met andere teams heeft voorrang! Als je speelt aan een tafel kun je namelijk geen wedstrijd meer aanmaken. Dus niets accepteren voordat iedereen van de door jou aangemaakte wedstrijd de uitnodiging heeft geaccepteerd. Communiceer dit ook met je collega.

Voor de communicatie tussen de TO’s wordt een whatsappgroepje aangemaakt.

De eerste stappen zijn niet zo moeilijk:

Als je op [creëer viertallenwedstrijd] hebt geklikt, krijg je een venster met drie tabbladen waar je wat moet invullen.

Bij het eerste tabblad [identificatie] vul je de naam van de wedstrijd in en de teams die meedoen. Deze kun je vinden in het wedstrijdschema. De omschrijving hoef je niet per se in te vullen.
Op het tweede tabblad [Opties] moet je het aantal spellen aanpassen. Dat staat standaard op 8.
Op het derde tabblad [Reserveringen] vul je de BBO-namen van de deelnemers in. Aan de bovenste tafel zit het captainpaar van team 1 NZ en het nevenpaar van team 1 OW. Op de onderste tafel het nevenpaar van team 2 NZ en het captainpaar OW. Zoals je het hier invoert lijkt het dus of bij je eigen team aan tafel zit, maar dat klopt wel.

Je kunt de deelnemers eventueel toevoegen aan je vrienden (volgen), dan worden de namen gesuggereerd.

Heb je alles ingevuld, klik dan op [Creëer viertallenwedstrijd], tenzij je moet wachten op een collega wedstrijdaanmaker. Dan worden er uitnodigingen verstuurd. Rechts in je scherm zie je in felgeel wie geaccepteerd hebben. Klik niet op [sluiten] voordat iedereen gereageerd heeft. De wedstrijd start dan vanzelf op. Je hoeft niet heel ruim van tevoren de wedstrijd aan te maken – je loopt dan kans dat de wedstrijd gecancelled wordt en je alles opnieuw mag invoeren.

Als er iets fout is gegaan, bijvoorbeeld dat een team stiekem toch aan één tafel zit, dan kun je via het tabblad [Tournament Director] aanpassen. Ook kun je daar gedurende de wedstijd mensen laten invallen mocht iemand een internetstoring hebben.

Als spelers niet meer online zijn, krijg je een foutmelding. Geef dat dan even aan ons door via de appgroep.

Na afloop van de wedstrijd zie je (even) de uitslag in je tabblad [Tournament Director] en je checkt die met de captains van de andere teams en dan kun je het invullen op:
https://forms.gle/3ACQvLjsXnbX9iFh7
Het kan soms even duren voordat de scores verwerkt zijn. Als je meekijkt met een tafel (of het is je eiegnwedstrijd) en daar de score vandaan plukt, wil het nog wel eens voorkomen dat het laatste spel niet verwerkt is. Mocht je per ongeluk het formulier verkeerd ingevuld hebben, app dan de correctie door naar de appgroep. De WL kan het aanpassen in de spreadsheet.

Je hebt als TO het recht om spelers op te roepen het laatste spel (of laatste spellen) te verpassen als ze te traag zijn. Wel goed kijken of je de juiste stand in IMPs gebruikt.

Dan begint de volgende ronde. Let op: het lijkt een goed idee om alvast te beginnnen als iedereen beschikbaar is, maar hou je aub aan het tijdschema dat bij de wedstrijden staat. Op de clubavond begin je immers ook niet alvast aan de volgende ronde voordat de bel heeft gerinkeld. Gezoemd.