Groen of blauw?

TouchSpeak is nu ook verschenen als app voor tablets en smartphones met het Android besturingssyteem. Alles wat met de app-versie te maken heeft, heeft een groen kleurtje gekregen in plaats van het vertrouwde lichtblauw. Dit bericht gaat over de verschillen en overeenkomsten tussen beide versies.

Bij de klassieke versie van TouchSpeak zijn de gegevens op het apparaat zelf én op de computer waarop TouchSpeak Designer wordt gebruikt aanwezig. Bij de android-versie staan deze gegevens in de TouchSpeak Cloud, die gekoppeld wordt aan een persoonlijk account. In de praktijk betekent dat, dat er geen kabeltjes of cradles meer nodig zijn om gegevens over te zetten.

Zowel de groene als de blauwe versie kunnen door de zorgverzekeraar vergoed worden als communicatie-hulpmiddel. Als je zelf de app hebt aangeschaft zijn de mogelijkheden wat beperkter dan wanneer TouchSpeak als hulpmiddel wordt verstrekt. Zo heb je bijvoorbeeld niet de beschikking over TouchSpeak Designer en moeten wijzigingen op de tablet of smartphone zelf worden gedaan.

Proefgebruik is alleen mogelijk met de MobileBase; en dus de klassieke TouchSpeak. Als je de app wilt uitproberen is er een gratis demo beschikbaar. Bovendien kan 30 dagen lang gratis gebruikt gemaakt worden van de volledige versie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.