Modules


TouchSpeak is opgebouwd uit een aantal verschillende onderdelen of modules. Het hulpmiddel kan zo ingericht worden dat u alleen werkt met de modules die voor u relevant zijn.

Basisvocabulaire
In het basisvocabulaire kan een groot aantal uitingen opgeslagen worden. Deze uitingen kunnen worden weergegeven in tekst,  tekeningen, plaatjes of foto’s. Geluidsondersteuning kan met behulp van opgenomen of kunstmatige spraak. Op bepaalde modellen kunnen uitingen ook als SMS verstuurd worden.

Wisselvocabulaire
In het wisselvocabulaire kunnen tijdelijke berichten worden opgeslagen. In deze module kunnen foto’s bewaard worden die u onderweg gemaakt heeft. Ook is het mogelijk voor de personen uit uw omgeving om berichten in te spreken voor ander personen, misschien het beste te omschrijven als een elektronisch communicatieschrift . Ook kunt u hier mededelingen kwijt die u nodig heeft in één specifieke situatie of die slechts tijdelijk van belang zijn.

Typemodule
De typemodule werkt met een toetsenbord dat op het scherm verschijnt. Modellen met een fysiek toetsenbord zijn ook mogelijk. Er is ondersteuning via letter- , woord- en zinsvoorspelling.  De berichten die getypt zijn  kunnen hoorbaar worden gemaakt  met behulp van een computerstem  en eventueel worden opgeslagen. Op sommige modellen kan het bericht ook als SMS verstuurd worden.


Tekenmodule
In de tekenmodule kunt u tekeningen maken, of teksten schrijven om bedoelingen te verduidelijken.


Camera
Hiermee kunt u foto’s maken die u kunnen ondersteunen bij de communicatie over een situatie.

 

TouchSpeak Designer
TouchSpeak Designer is het PC-gedeelte, waarin elke module van TouchSpeak kan worden ingericht voordat het wordt overgezet naar het hulpmiddel. TouchSpeak Designer wordt standaard meegeleverd bij TouchSpeak.