TouchSpeak hulpmiddel

Met TouchSpeak worden mobiele apparaten zoals iPhone, iPads en telefoons en tablets met Android ingezet als hulpmiddel voor ondersteunde communicatie.

TouchSpeak kan een enkelvoudig hulpmiddel zijn: door het aanraken van een plaatje kun je een bericht laten horen.
Het kan ook ingericht worden als een complex communicatie-hulpmiddel met de mogelijkheid om te schrijven, te tekenen, te fotograferen en berichten te schrijven om via mail of Whatsapp te versturen. Dit kan door modules te activeren in het ontwerpprogramma TouchSpeak Designer. Een begeleider, zoals een logopedist of iemand uit de persoonlijke kring, kan al deze modules Ā persoonlijk inrichten en aanpassen.

De kracht van TouchSpeak zit in de flexibiliteit. In onze filosofie dient het apparaat zich aan te passen aan de mens – en niet andersom. Omdat het leven doorgaat, verandert ook datgene wat je wilt zeggen. Kleinkinderen groeien op, er zijn nieuwe buren, het schaatsen is weer begonnen, noem maar op. Daarnaast is het vaak zo dat je in het begin moet wennen aan een apparaat dat voor je praat. En hoe en wanneer het handig is om het te gebruiken – en wanneer niet. Later blijkt dan pas wat eigenlijk het meest prettig is.
En dus moet het communicatiehulpmiddel zich kunnen blijven aanpassen en meegroeien. Met TouchSpeak kan dat, omdat je zelf de regie hebt over de samenstelling van het hulpmiddel. En omdat dat soms best lastig kan zijn, geven we ook na de verstrekking en de bijbehorende instructie nog graag tips en antwoorden op vragen. Daarnaast verschijnt er op deze website regelmatig inhoud die te downloaden is, en op het apparaat gebruikt kan worden.