Zorgverzekeraar

 

TouchSpeak is ook als volledig communicatie-hulpmiddel verkijgbaar. Als volledig communicatie-hulpmiddel wordt TouchSpeak vergoed door de zorgverzekeraar.

 

 

Bij een verstrekking door de zorgverzekeraar hoort ook de speciale configuratie-software TouchSpeak Designer, waarmee de inrichting van TouchSpeak op afstand door één of meer begeleiders thuis of op het werk op een Windows computer kan worden gedaan. De mogelijkheden met TouchSpeak Designer zijn uitgebreider dan op de tablet of smartphone zelf.
Daarnaast komt bij een verstrekking een medewerker langs om zowel de begeleidende therapeut als iemand in de directe omgeving van de eindgebruiker instructies en goede tips te geven. Na eht huisbezoek wordt in samenwerking met de omgeving het persoonlijke vocabulaire samengesteld. De rolverdeling is dan dan therapeut en omgeving de persoonlijke gegevens verzamelen, die vervolgens door een medewerker van TouchSpeak.nl worden verwerkt in een persoonlijk vocabulaire. Dat kan vervolgens weer worden gedownload op de smartphone en/of tablet. Dat proces gaat een flinke tijd door, omdat in de praktijk vaak pas blijkt hoe en waar het hulpmiddels het best gebruikt kan worden. U bent dus voorlopig niet van ons af…
Na ongeveer een half jaar tot een jaar is er dan in eendrachtige smaenwerking een volledig op maat gemaakt vocabulaire gecreëerd.

In het pakket zit desgewenst ook speciale hardware, die beter tegen een stootje kan dan de meeste ‘normale’ smartphones of tablets.

Aanvragen voor het hulpmiddel doen wij in samenwerking met rdgKompagne. Zij beschikken over een netwerk van adviseurs die eventueel thuis een passing kunnen doen – ook met andere communicatiehulpmiddelen. U kunt rdgKompagne telefonisch bereiken via 088-0310310

Voor vragen over de procedure van verstrekking kunt u contact opnemen via info@touchspeak.nl

Mocht u in eerste instantie voor een abonnement hebben gekozen en daarna TouchSpeak verstrekt hebben gekregen, dan worden de kosten voor het abonnement stopgezet. U kunt nog steeds TouchSpeak gebruiken op uw eigen tablet of smartphone, naast de verstrekte hardware.