Annet 50 jaar

Annet 50 jaar: het spel

Speciaal voor de 50e verjaardag van Annet is een spel gemaakt: “HatsieFlatsie is de kluts kwijt”. In het spel kun je meer te weten komen over Annet, haar leven, haar werk en haar vrienden en familie. Je speelt het op de computer of op je tablet of telefoon.

Super! Hoe krijg ik dat spel?

Op de computer of laptop

Ga in je browser naar www.touchspeak.nl/HatsieFlatsie/index.html en het spel wordt vanzelf geladen. Als je de link overtypt: let op de HoofdLetters.
Het spel werkt het soepelst in Firefox; Chrome en Edge (en waarschijnlijk Safari) kunnen soms problemen hebben met het laden van de plaatjes (maar het gaat bijna altijd goed). Je kunt het verhelpen door (bijvoorbeeld) in- en uit te zoomen.
Mocht het via de browser niet lukken, dan kun je het ook downloaden via deze link en vanaf de computer zelf spelen.

Op een android telefoon of tablet

Per 1 augustus was net de veiligheid opgeschroefd, waardoor het installeren via Google Play Store helaas niet gaat. Maar gelukkig kan het wel via een omweggetje.
Allereerst moet je het spel downloaden via www.touchspeak.nl/nl.touchspeak.hatsieflatsie.apk. Dan kun je vanuit Google Play de app ‘APK Installer‘ installeren en vanuit die app kun je de het spel installeren.

Op een iPhone of iPad

Apple laat apps voor kleinschalig gebruik ter gelegenheid van iets niet toe in de App Store, dus ook hier een omweggetje. Je kunt namelijk wel tester worden.
Geef de naam van het Apple ID dat gekoppeld is aan je iPad of iPhone door aan mij via hubert@touchspeak.nl. Ik voeg je dan toe aan het test team. Ondertussen kun je TestFlight downloaden uit de AppStore. Zodra je bent toegevoegd aan het ’testteam’ krijg je een berichtje van Apple met een uitnodiging de app te downloaden. Daarna gaat het ongeveer hetzelfde als normaal.

Hoe werkt het spel?

Het spel legt zichzelf uit. Je ziet plaatjes en een balk met (dialoog)tekst. Als je op de balk klikt, verschijnt de volgende tekst. Als je naast de balk klikt ook, maar soms keert het spel dan terug naar de vorige pagina. Je kunt ook via [auto] onderin de tekst automatisch verder laten gaan. Via [voorkeur] kun je weer aangeven hoe snel dat moet gebeuren.
Als er geen balk meer in beeld is, kun je meestal op objecten op het achtergrondplaatje klikken – als iets klikbaar is, dan licht het paars op. Verder kun je pijlen in beeld zien, waarmee je in een andere kamer kunt komen.
Je kunt ook opslaan waar je bent en een latere keer verder gaan waar je was gebleven.